Vegansk sjokoladekake

Vegansk sjokoladekake

Dette er den beste veganske kaken du noen sinne har smakt, etter min mening er det den desidert beste kaken, uavhengig av om den er vegansk eller ikke.

Veganske kaker har fått et altfor dårlig rykte, og skal jeg være helt ærlig, er dette nokså fortjent. Altfor mange ganger har jeg bestilt et vegansk kakestykke fra en vegansk restaurant og syntes den var tam på smak, altfor tørr, eller begge deler. Dette skyldes rett og slett for dårlig alternativer til produkter som smør, egg, og melk.

Jeg bestemte meg for å ta saker i egne hender og lage min egen veganske kake. Jeg er meget stolt av meg selv, da dette ble en sukesss for å si det mildt!

Jeg lagde denne kaken i forbindelse med en veninnes bursdag. Til tross for alles skeptiske holdninger til veganisme, elsket de denne kaken.

Baker du denne kaken til noen, kan jeg garantere deg at du blir spurt fort om oppskriften!

  • Den er porus og stinn av sjokolade!

 

 

Flere lagskake, med deilig porus fyll.

 

ingredienser

Sjokoladekake

  • kopp usøtet mandelmelk
  • ss eplecidereddik
  • kopper mel
  • 1 3/4 kopper sukker
  • 3/4 kopp kakaopulver
  • ts bakepulver
  • 1 1/2 ts natron
  • ts salt
  • 1/2 kopp rapsolje ELLER smeltet kokosnøttolje
  • 2/3 kopp usøtet eplemos
  • ss ren vaniljeekstrakt
  • kopp kokende vann

Frosting av sjokoladesmørkrem

  • kopp kakaopulver
  • 1 1/2 kopp vegansk smør: kan lages hjemmelaget, eventuelt Berit Nordstrand Smøremyk
  • 4-5 kopper sukker
  • ts ren vaniljeekstrakt
  • 1 / 4-1 / 2 kopp usøtet mandelmelk

Bruksanvisning

Til sjokoladekaken

  • Forvarm ovnen til 180 grader og smør to ca 20 cm kakepanner.
  • Mål 1 kopp usøtet mandelmelk og tilsett en spiseskje eddik til den. Rør litt rundt og sett til side.
  • Tilsett mel, sukker, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Visp godt for å mikse alt.
  • Tilsett nå blandingen olje, eplemos, vanilje og mandelmelk / eddik. Bland på middels hastighet med en håndmikser eller miksmaster til alt er godt blandet.
  • Senk hastigheten og hell det kokende vannet forsiktig, og fortsett å blande inn kakedeigen. Røren vil virke veldig rennende på dette tidspunktet; det er slik det skal være, stol på meg!
  • Del røren jevnt mellom kakebunnene. Stek i 30-35 minutter. Etter 10 minutters avkjøling i pannen, fjern kakene forsiktig fra pannene og la dem avkjøles helt før du legger på glasur.

For sjokoladeglasuren:

  • Legg kakaopulveret i en stor bolle. Visp godt for å fjerne klumper.
  • Tilsett det mykgjorte veganske smøret og bland det med en håndmikser til det er kremet og godt kombinert.
  • Tilsett halvparten av sukkeret og halvparten av mandelmelken, og bland til det er kombinert. Tilsett resten av sukkeret og vaniljeekstrakt. Miks forsiktet i starten og miks raskere etterhvert. Bland til det er porøst og godt blandet.
  • Hvis glasuren virker for tørr, tilsett mer melk, en spiseskje eller to om gangen. Hvis glasuren virker for våt og ikke holder formen, tilføyer du mer sukker til det tykner opp.
  • Legg det så på kaken ved hjelp av en slikkepott eller kniv.
    Nyt den deilige kaken!

 



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *