Quinoiasalat

Bilderesultat for quinoa salad

Hva i verden er mer sunt enn en klassisk vegansk salat? Denne quinoiasalaten som jeg nå skal vise dere, er proppfull av vitaminer og mineraler kroppen din vil takke deg for.

Først må du lage Vinaigrette

  • 3 spiseskjeer rødvins-edikk
  • 2 spiseskjeer Dijon-senepp
  • 2 spiseskjeer sitron
  • Et fedd med hvitløk
  • 2 teskjeer med lønnesirup
  • 1/2 spiseskje salt
  • Frisk pepper
  • 7 spiseskjeer med olivenolje

Bland sammen disse ingrediensene og pass på at du får en fin konstant blanding. Dette blir Vinaigretten til salaten.

Til selv salaten trenger du:

  • 1 1/2 kopper (300 g) ukokt quinoa
  • 2 ss (30 ml) extra virgin olivenolje
  • 2 kopper  friske erter
  • 2 kopper oppkuttede grønne bønner
  • 2 kopper frisk baby-spinat
  • 1 kopp med oppkuttet squash
  • 1 gulrot
  • 1 renset og oppkuttet rødbete
  • 2 avocadoer
  • 1/2 kopp gresskarfrø

Kok quinoa I en mellomstor kjele, tilsett quinoa sammen med ca 2.5 dl vann. Rør dette godt sammen. Øk varmen til høy og la det begynne å småkoke. Umiddelbart reduserevarmen til middels lav, og dekk med et tettsittende lokk. Kok dette i 13 til 16 minutter, til vannet er absorbert og quinoan er tykk. Ta av lokket og strø quinoa med salt og pepper.

I mellomtiden, rør sammen grønnsakene i en stor stekepanne eller wok, tilsett olivenolje, grønne bønner, erter og squash. Rør og tilsett litt salt. Surr grønnsakene over middels høy varme i ca 10 minutter, til de er møre, men ikke overstekt. Du vil at grønsakene skal være lyse Mot slutten, rør inn spinaten og la det koke i et par minutter før spinaten minker. Slå av varmen. Skrell gulroten og rødbeten, skjær avokadoen.

Rør alt av kokt quinoa sammen med grønnsaksblandingen. Øk varmen til middels og kok til alt er varmet opp. Smak og tilsett med mer salt og pepper om ønskelig. Del quinoa-grønnsaks-blandingen i boller. Topp bollene med gulrot, rødbeter, avokado, og en generøs mengde ristede gresskarfrø. Til slutt, hell Vinaigretten (3-4 ss) på toppen av hver bolle.

Dette vil holde i kjøleskap i et par dager. Vinaigretten holder i 2 uker.  

Dersom du har laget denne retten eller har noen andre spørsmål, skriv gjerne en kommentar i feltet under!

Gratis Veganske Oppskrifter

Veganere lever i snitt 16% lengre, bli med!

Vi spammer ikke, det har vi ikke tid til 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *