Vegansk hamburger

Bilderesultat for vegan hamburger

Denne oppskriften på vegansk hamburger må du bare prøve! Har du dårlig samvittighet når du har vært ute og spist en hamburger? Det trenger du ikke ha etter å ha spist denne vegetar-varianten!

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 15 minutter

Ingredienser:

1 stor portebellosopp. ( kan også bruke andre typer sopp)

1 1/4 kopp kokte linser, renset og tørket
1/2 kopp vann
1 spiseskje malte linfrø
2 spiseskjeer nutritional yeast flakes (næringsgjær)  – Dette kan fås kjøpt på helekostbutikker
1 teskje Marmite.  / Kan også brukes vegetabilsk buljongpaste.  – Dette kan også fås kjøpt på helsekostbutikker eller nettet, men det er ikke en nødvendig ingrediens.
1 teskje brunt sukker
1/2 teskje paprikapulver
1/4 teskje hvitløkspulver
1/4 teskje løkpulver
1/8 teskje malt sort pepper.
Hamburgerbrød

  1. Stek soppen i pannen og putt i marmite. (dersom du har) Kan også bruke grønnsaksbuljong som erstatter.  Etter noen minutter er soppen ferdig, hell soppen i en stor bolle
  2. Miks inn 1 kopp(!) kokte linser og brunt sukker
  3. I en annen bolle, hell i 1/2 kopp med vann, linfrø, + 1/4 kopp kokte linser. Blend dette sammen og hell det i bollen med soppen.  Bland dette godt og hell i næringsgjær med resten av ingrediensene. (ikke hamburgerbød selvfølgelig!) Det skal være tørt, men dersom det ikke er mulig å røre, hell i litt vann.
  4. Bruk hendene til å forme hamburgere med deigen.
  5. Varm olje i en panne på middels / høy temperatur og stek hamburgerne. De skal steke ca 3 minutter på hver side.
  6. Varm hamburgerbrødene i ovnen eller pannen.

Du er nå ferdig! Du kan selvsagt ha på salat og tomat og annen dressing.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *